ХРАНИ

БИО ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

7,49 лв.
  • Марка: ALTEYA ORGANICS
  • Кат. номер:3000573

Био етерично масло от лавандула хармонизира психиката при безпокойство; безсъние и тревожност; главоболие, поради умствено и/или емоционално претоварване.

 

Количество: 5 мл

 

Био етерично масло от лавандула носи характерния за билката леко сладък аромат и релаксиращо настроение.

Красивата Лавандула е широко разпространено растение, което естествено вирее в района на планинското Средиземноморие. Характерна билка е и за България, като изключително благоприятните климатични условия в нашата страна допринасят за лавандула с най-добри качества, богата на лавандулово масло.

Красивата билка с лилави цветове е една от основните в ароматерапията. Използвана от десетилетия в различни народни билкови рецепти, лавандулата свързваме основно с успокояващите й свойства. Етеричното масло от лавандула хармонизира психиката, може да се отрази благоприятно при безпокойство, безсъние и тревожност, главоболие, поради стрес и умствено и/или емоционално претоварване. Чудесно решение за отпускаща вана – само добави няколко капки към водата. Добър избор при депресивни настроения.

Чисто био етерично масло от лавандула може да бъде използвано и за кожата, подходящо за всеки тип. Смесено с подхранващо базово масло, лавандуловото ще допринесе за подобряване тена на лицето.

За да обогатиш грижата за косата, добави няколко капки към домашна маска, маслото ще стимулира растежа и жизнеността й.

Комбинацията от базово масло, например сусамово, с няколко капки етерично масло от лавандула е идеалното релаксиращо масажно олио. Много подходящо за възстановяващи процедури за спортисти, за отпускане на мускулите, сухожилията и тъканите в дълбочина след интензивно, продължително и/или ежедневно натоварване.

Лавандуловото масло се използва и като естествено природно средство против насекоми, молци и т.н.

В кулинарията също намира приложение за натурален ароматизатор на сладкарски изделия и напитки.

Био етерично масло от лавандула е произведено от био сертифицирана суровина, което гарантира неговата чистота.
Преди да използваш направи тест за алергия. При свръх чувствителна кожа, алергии, бременност и кърмене е силно препоръчителна консултация с арома терапевт.

 

 

Употреба:

За ароматизиране: Добави 5 капки в арома лампа.

За масаж: добави 20 капки в 50 мл. базово масло.

За вана: добави 3-5 капки масло във вана с топла вода и разбъркай.

В кулинарията: използва се за ароматизиране на чай, сладолед, сладкиши.

 

Съставки: Lavandula officinalis oil* (етерично масло от лавандула)

*био сертифициран продукт