ХРАНИ

СИРЕНЕ ОТ КРАВЕ МЛЯКО

8,99 лв.
  • Марка: HARMONICA
  • Кат. номер: BH 3800218250399

Съдържание:

Биологично сертифицирано краве мляко, сирищна мая, закваска, калциев хлорид, сол. Известно е, но да припомним – сиренето съдържа лесноусвоими протеини, също така много полезните мастни киселини, които са характерни за млякото на пасищните крави.

 

Как се прави:

През пролетта и лятото (април-септември) цветята и билките, които основно съставят менюто на кравите, започват да цъфтят по пасищата на Балкана. Естествените багри в прясната растителност правят млякото по-жълто, което се отразява и на цвета на сиренето. Ароматът на тревите пък придава деликатен аромат на планински ливади.

Есенно-зимният период (октомври-март) е сезонът, в който животните се дохранват в обора с хубава, богата храна. Вследствие на това маслеността на млякото се повишава, а оттам и вкусът става по-плътен, а консистенциятя – по-мека и кремообразна Сиренето мени и цвета си – за разлика от лятното, сега то е по-светло, тъй като багрите в зимната храна не са в такова изобилие.

 

Запознайте се със сиренето ни. Прави се с прецизност и чистота, с био прясно пълномаслено мляко. То има характерен вкус, който зависи не само от майсторлъка и продължителността на зреене, но и от това в кой сезон е доено млякото, тъй като пашата на животните е различна през годината. Добрата хигиена на доене също е от значение, тъй като това гарантира запазване на чистия аромат на млякото.

Традиционните български култури Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus и дългият период на зреене гарантират ценните му хранителни качества. Правим всичко това, защото за нас е въпрос на чест да предложим тази толкова любима на всички българи храна без никакви компромиси.