ХРАНИ

СИРОП ОТ БЪЗАК С МЕД

17,39 лв.
  • Марка: HARMONICA
  • Кат. номер: BH 3800218254182

Съдържание:

Чист пчелен мед (81,25%), воден екстракт от добре узрели плодове на бъзак (Sambusuc ebulus) (17,75%), и лимонена киселина за регулиране на киселинността. И всичко е от био земеделие, разбира се.

 

Как се прави:

След като се извлече водния екстракт от сушените плодове бъзак, се добавя меда и се загрява до не повече от 40°C. Пълни се в бутилки и се затваря с капачки със специален пластизол -уплътнител, който служи за вакумиране (тъй като не се използват консерванти е необходим механичен елемент, който да не позволи на кислорода да влезе в бутилката).

 

Препоръчителна дневна доза:

Деца 6-12 г. – по 1 чаена лъжичка (равняваща се на 7,5 ml от сиропа), 2 пъти дневно (препоръчителната дневна доза съдържа 12,19 g мед и 2,66 ml екстракт от бъзак).

Възрастни и деца над 12 г. – по 1 супена лъжица (равняваща се на 15 ml от сиропа), 2 пъти дневно (препоръчителната дневна доза съдържа 24,38 g мед и 5,32 ml екстракт от бъзак).

 

Указания за употреба:

Приемайте в продължение на 1 месец, след което направете почивка за 14 дни. Може да приемате продукта за още 1 месец след почивката. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не използвайте като заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не приемайте продукта при алергия към някоя от съставките. Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със специалист преди прием на сироп от бъзак с мед.

 

Чували ли сте историята за това как лечителят Петър Димков открил лечебните свойства на бъзака? Наблюдавал прелетните птици и забелязал как в дните преди да отлетят на юг, когато се подготвяли за дългия полет, те се хранели с много бъзак. Вече е установено, че бъзакът подпомага защитните сили на организма, има висока антиоксидантна активност.

Бъзакът на harmonica е направен от добре узрели плодове на български тревист бъз (Sambucus Ebulus) и билков пчелен мед. При приготвянето му температурата не превишава 40°C, за да запази всички ценни вещества и да се превърне в бутилка чиста природна сила.

Това е и първият harmonica продукт, който е изследван и може да се нарича “хранителна добавка“. И, да, това означава, че колкото и да е вкусен, ви препоръчваме да спазвате дневната доза (две супени лъжици за големите, две чаени – за малките).